از دنیای علم و تکنولوژی چه خبر؟

از دنیای علم و تکنولوژی چه خبر؟



 

داستان رقابت کمترین ضخامت در دنیای موبایل، چیزی شبیه تلاش شرکت های اتومبیل سازی برای ثبت سرعت ۰ تا ۱۰۰ در ثانیه کمتر است. شاید میزان ضخامت یک اسمارت فون، تاثیر چندانی در کاربرد آن و نحوه استفاده کاربر نداشته باشد، اما نشانه ای از قدرت و توانایی فنی شرکت سازنده است. اگر به خاطر داشته باشید، در CES 2012 به معرفی نازک ترین تلفن همراه جهان توسط Huawei با نام Ascend P1 S اشاره کرده و گفتیم که تنها به دلیل 0‪.‬02 اینچ ضخامت کمتر، توانسته این عنوان را از چنگ موتورولا RAZR در آورد.

خب، مثل اینکه حالا قرار است محصول جدید شرکت چینی Oppo با ضخامت 6‪.‬65 میلیمتری، تنها به خاطر 0‪.‬03 میلیمتر ضخامت کمتر نسبت به موبایل شرکت Huawei، این عنوان را از آن خود کند. البته Huawei تا زمان معرفی رسمی اسمارت فون جدید Oppo، لازم نیست نگران عنوان خود باشد. زیرا هنوز اطلاعات مان از این گوشی بسیار کم و در حد همین عکس هایی است که به بیرون درز کرده است.

 





 


اکنون به جز ضخامت بسیار کم، تنها می توانیم بگوییم که این موبایل هوشمند بدنه ای فلزی داشته و دارای سه دکمه لمسی در پایین است. همچنین با توجه به سه پین قرار گرفته در کنار آن، احتمالا از نوعی داک ویژه برای شارژ و شاید ارتباط با دیگر ابزار بهره می برد. 

 

دستگیره ای که تنها با اثر انگشت درب را به رویتان باز می‌کند

 


یکی از مهم‌ترین دغدغه های یک صاحب خانه ایجاد امنیت بیشتر و جلوگیری از ورود و نفوذ سایرین بالاخص غریبه‌ها به ملک شخصی خود است و برای این کار ابزار و دزدگیرهای هوشمند و متنوعی ساخته و عرضه می‌شود. یکی از بهترین راه‌ها و مطمئن‌ترین راه‌ها برای ورود افراد مجاز به اتاق یا بخشی از ساختمان استفاده از اسکن اثر انگشت است که با تطابق آن با دسترسی تعریف شده درب را باز یا بسته نگه می‌دارد و استفاده از این ابزار زیاد هم جدید نیست اما یک طراح خوش فکر در طرحی مفهومی این اسکنر را با دستگیره درب تلفیق کرده است و به گونه ای هوشمندانه و هنرمندانه اسکنر انگشت را در درون دستگیره جای داده است.
این طرح Grabit نام دارد و اسکنر آن به گونه ای طراحی شده است که با قرار گرفتن انگشت شست بر روی دستگیره درب برای باز کردن آن اسکنر عمل می‌کند.این طرح هنوز در مرحله مفهومی می‌باشد اما با ساختار ساده و زیبای آن می‌تواند مورد توجه سازندگان تجهیزات ایمنی و حفاظتی قرار گیرد.



 

صفحات نمایش لمسی قابل انعطاف...


دیر یا زود وقتی آی‌پد در دست بگیرید، می‌توانید شبیه عکس بالا، صفحه‌اش را پیچ و تاب بدهید! چراکه ما روز به روز به آرزوی داشتن گوشی‌های هوشمند و تبلت‌هایی با صفحات نمایش قابل انعطاف نزدیک‌تر می‌شویم.

همین هفته پیش بود که شرکت ال جی، خبر از تولید کاغذ الکترونیک ویژه‌ای داد که قرار است ماه بعد وارد بازار اروپا شود. این محصول که EPD خوانده می‌شود، شش اینچی است و یک صفحه نمایش پلاستیکی است که با بهره‌گیری از فناوری جوهر الکترونیک یا e-ink، وضوح ۱۰۲۴ در ۷۶۸ دارد. این کاغذ، ۰٫۷ میلیمتر ضخامت دارد و وزنش تنها ۱۴ گرم است. این کاغذ، ضد خش است و اگر از ارتفاع ۱٫۵ متری بیفتد، هیچ آسیبی نمی‌بیند. البته شاخص‌ترین ویژگی این کاغذ، منعطف بودن آن است، طوری که آن را می‌توان تا ۴۰ درجه تا کرد، بدون اینکه آسیبی ببینید.
 



 

اما در تازه‌ترین خبر در مورد صفحات قابل انعطاف، شرکت Atmel که بعضی از سخت‌افزارهای سامسونگ، ایسر و ال جی را می‌سازد، این هفته اعلام کرد که صفحه قابل انعطافی به نام XSense ساخته است که به گفته مقامات این شرکت تحولی در ساخت گجت‌ها ایجاد خواهد کرد، در ساخت این محصول از پلی‌اتیلن ترفتالات استفاده شده است.

 





 


چند وقت پیش هم نوکیا، در جریان Nokia World 2011، نمونه اولیه گوشی‌ای را معرفی کرده بود که قابل انعطاف بود و با خم و راست کردن صفحه نمایش می‌شد با گوشی و عکس‌ها تعامل کرد.
 


 

تصویربرداری اشعه ایکس سه بعدی، پنجره ای رو به قلب سالم 


ضربان یک قلب سالم همچون یک مترونوم، دقیق است و خون سرشار از اکسیژن را به اندام ها و بخش های مختلف بدن می فرستند. اما اگر ریتم تیک تاک قلب تان منظم و یکسان نباشد، می تواند باعث انقباض نامنظم و عدم هماهنگی انقباض ماهیچه های آن و ممانعت از خون رسانی صحیح به بدن شود.

اکنون دانشمندان دانشگاه منچستر تکنیک جدیدی را ابداع کرده اند که به آنها اجازه می دهد تصاویر سه بعدی با کیفیت بالا از قلب تهیه کنند. آنها امیدوارند که با این تصاویر بتوانند بر دانش و آگاهی خود از قلب افزوده و از بروز مشکلات قلبی در آینده فرد جلوگیری کنند.

یک ضربان قلب معمولی، نتیجه همکاری بافت ماهیچه ای آن برای پمپاژ خون و بافت هادی آن است که همچون یک شبکه کابلی برای هدایت موج الکتریکی و ایجاد ضربان عمل می کند. قبل از این دانشمندان و پزشکان قادر به تهیه عکس های با کیفیت مناسب از بافت هادی نبودند و به همین دلیل در درک کامل ایرادهای آن با مشکل روبرو بودند. اما این تکنولوژی جدید به آنها اجازه می دهد که نگاهی دقیق به تمام سیستم بافت هادی داشته و مشکلاتی را که باعث ضربان قلب غیرعادی می شود، تشخیص دهند.
 



 

در این شیوه عکسبرداری، محققان از یک اسکنر micro CT برای ثبت تصاویر قلبی که یُد دریافت کرده استفاده می کنند. آنها دریافته اند که بخش های هادی قلب به خوبی بخش های ماهیچه ای یُد را جذب نمی کند. و همین به آنها کمک می کند تا منبع الکتریسیته ای را که به قلب جهت انجام کار شوک می دهد، به خوبی متمایز و مشخص کنند.

البته این تنها قدم های اول است، ولی می تواند زمینه ای برای تهیه مدل های کامپیوتری دقیق از ماهیچه های قلبی-عروقی (cardiovascular muscle) باشد. این مدل ها می توانند همچون نقشه ای باشند که به پزشکان منشا ضربان های نامنظم قلب را نشان می دهند. و در نهایت می تواند راهی برای درمان بهتر بیماری های قلبی باشد. برای مثال یکی از مشکلات مهمی که پزشکان هنگام جراحی قلب باید با آن دست و پنجه نرم کنند، احتراز از آسیب رساندن به بافت هادی است. اما هنگامی که بتوانند به صورت دقیق نقشه بافت هادی را ببینند، خیلی بهتر از پس مراقب و حل ایرادات آن بر می آیند. 

 

شارژ دستگاه‌های دیجیتال شما با یک قابلمه آب!

 

اگر دائما نگران این هستید که زمانی که به سفرهای برون‌شهری رفته و یا به هر دلیلی به نیروی الکتریکی برای شارژ کردن دستگاه خود دسترسی ندارید دستگاه شما خاموش شود، این ابزار با نام PowerPot به شما کمک فراوانی خواهد کرد. شرکت سازنده این ابزار مدعی شده است که پاورپوت اولین دستگاه ترموالکتریکی با پورت USB است که تاکنون تولید شده است.

این دستگاه به وسیله آبی که در داخل ظرف گلدان مانند آن ریخته می‌شود از طریق پورتUSB قادر به شارژ کردن گجت و ابزارهای دیجیتالی شما خواهد بود و پیشنهاد ما این است که برای هرچه موفق‌تر بودن این دستگاه جالب، پاورپوت باید قابلیت کارکردن با هر نوع منبع دیگر انرژی مانند آتش و.. را نیز داشته باشد.

این ابزار مفهومی که هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده است دارای توان‌های مختلف تولید انرژی و قدرت از جمله ۵ ،۱۰ و ۱۵ وات است و اگرچه هنوز در مرحله توسعه قرار دارد اما قیمتگذاری پاورپوت با توجه به قدرت تولیدی آن بین ۱۲۵ تا ۵۰۰ دلار هزینه دربر خواهد داشت.


 

سونی و عرضه اولین هندی کم ضد آب
 

شرکت سونی در این هفته ای که گذشت اولین هندی کم ضد آب خود را معرفی نمود. این دوربین فیلم برداری که با نام HDR-GW77V شناخته می‌شود به گونه ای طراحی شده که می‌تواند به آسانی در زیر آب و تا عمق ۵ متری زیر آب و بمدت ۶۰ دقیقه ماندن در آن عمق به فیلم برداری بپردازد. این دوربین دارای رزولوشن ۲۰٫۴ مگا پیکسل بوده و قابلیت ضبط ویدیویی با کیفیت فول اپ دی ( ۱۰۸۰P ) را داراست و نرخ ضبط ویدیو ۶۰ فریم در ثانیه است.

 


 


این هندی کم ضد آب قابلیت زوم تا ۱۰x را داراست و حافظه داخلی آن ۱۶ گیگابایت می‌باشد که با پشتیبانی از حافظه های Micro SDHC قابل ارتقاء می‌باشد.این دوربین با قیمت هفتاد هزار ین معادل ۸۶۰ دلار در ژاپن روانه بازار می شود.

 

شکلات ساز سه بعدی، ماشینی که شکلات چاپ می کند!

 

ممکن است قبل از خواندن این مطلب چاپگرهای سه بعدی را دیده باشید، دستگاه هایی که مجموعه ای از اشکال سه بعدی را با استفاده از مواد پلاستیکی چاپ می کنند. چیزی که ما امروز به شما معرفی خواهیم کرد، چیزی فراتر از آن نخواهد بود، تنها با این تفاوت که این ماشین به جای مواد پلاستیکی از شکلات استفاده می کند.

این ماشین از شکلات ذوب شده استفاده می کند که به سادگی به لایه هایی تبدیل می شوند و هر شکلی را که شما تمایل داشته باشید را برایتان می سازند. در ویدیوهای انتهای همین پست می توانید این عملکرد جالب را مشاهده کنید.

Choc Edge سازنده ی این دستگاه، تمایل دارد این دستگاه را برای عید پاک عرضه دارد اما احتمال عدم موفقیت وی برای عرضه ی این دستگاه در زمان اعلام شده نیز وجود دارد. مطمئناً بسیاری از مردم در سراسر دنیا تمایل دارند که از این دستگاه برای عید پاک استفاده کنند. البته اگر شخصی تمایل داشته باشد که شکلات های عید پاک خود را با این دستگاه چاپ کند، می بایست کار چاپ خود را از سال پیش آغاز کرده باشد! که البته این مشکل به علت سرعت این دستگاه است. شاید به شوخی بتوان گفت که اگر عید پاک امسال شروع به چاپ شکلات های خود کنید، شکلات های شما برای کریسمس تان حاضر خواهند شد!

اما نکته ی مهم، هزینه ی خرید دستگاه است. خرید این دستگاه هزینه ی سنگین ۲۸۸۸ پوندی (۴۵۸۴ دلاری) را در بر دارد، البته در صورتی که شما آن را پیش خرید کنید، مشمول تخفیفی خواهید شد و هزینه ی آن برای شما ۲۴۸۸ پوند (۳۹۴۹ دلار) آب خواهد خورد!


 

شیر آب هوشمند با تعیین مقدار آب خروجی


مثل اینکه قضیه کمبود آب فقط در کشور ما وجود نداره و اون ور آبی ها هم با این معضل دست و پنجه نرم می کنند. حالا چه به این دلیل و چه به دلیل فکر و خلاقیت بالاشون، بازهم شیر آب هوشمندی طراحی کردند که مقدار خروجی آب رو تعیین می کنه ضمن اینکه مستقیم با مقدار آب بر اساس لیتر کار می کنه.

روی این شیر آب ، ۴ دکمه قرار داره : ۱۰۰ml ، ۵۰۰ml و ۱L که برای تنظیم مقدار آب خروجی است و یک دکمه دیگه که آب رو به صورت عادی به بیرون هدایت می کنه. اعداد بالا مقدار آب خروجی در واحد لیتر هستند. برای مثال ۱۰۰ml یعنی فقط به میزان ۱۰۰ میلی لیتر آب خارج شود. این مزیت برای آشپزی و پر کردن ظروف آشپزی در نظر گرفته شده که هم در مصرف آب و هم در زمان شما صرفه جویی می کنه.


 

فرمانروای بادها


یک ایده عجیب و خلاقانه. از 310 تیوب استیل ساخته شده و در فضای باز نصب می‌شود. با کوچکترین تغییر آسمان و وزش باد صدای زوزه و آهنگ باد بلند می‌شود. این مجسمه هوشمند در پارکی در لندن قرار داده شده است.

 

آغاز عرضه لامپ‌های ۲۰ دلاری فیلیپس با عمر نوردهی ۲۰ ساله!

 

شاید به افتخار روز زمین، شما اکنون می‌توانید یکی از محصولات فوق‌العاده فیلیپس را خریداری کنید که یک لامپ کم‌مصرف با بی‌نهایت بازدهی نوری است.

این شرکت اعلام کرده است که از روز یکشنبه آینده این لامپ‌ها با تخفیف ۱۰ دلاری در دسترس کاربران خواهند بود و کاربران به جای ۶۰ دلار ۵۰ دلار پرداخت خواهند کرد و در ضمن خریداران تخفیفات دیگری را نیز به مبلغ ۲۵ دلار در سایر خریدهای خود خواهند داشت.

لامپ ال‌ئی‌دی جدید فیلیپس یک لامپ ۱۰ واتی دارای ارزش کاری ۳۰ هزار ساعت است و به گفته شرکت سازنده در مقایسه با طول عمر متوسط لامپ‌های رشته‌ای ۶۰ واتی، ارزش طول عمر آن در حدود ۱۶۵ دلار است در حالی که مشتریان فقط ۵۰ یا ۶۰ دلار برای این نوردهی پرداخت می‌کنند که کاملا به نفع خریداران در این بحبوحه مشکلات مالی و رکود اقتصادی است.

فیلیپس در بیانیه‌ای در این مورد اعلام کرد: از آنجا که لامپ‌های جدید تا ۸۳ درصد در بهره‌وری انرژی کارآمدتر از لامپ‌های استاندارد ۶۰ واتی رشته‌ای هستند مصرف‌کنندگان اکنون می‌توانند صرفه‌جویی خوبی را در کیف پول خود تجربه کنند. فیلیپس سال گذشته و پس از برنده شدن در مسابقه بهره‌وری نور، جایزه مدیریت انرژی را از وزارت انرژی آمریکا به مبلغ ۱۰ میلیون دلار دریافت کرد.


 

عینکی برای دیدن نابینایان


عینکهای بیونیک به زودی به کمک صدها هزار نابینا در جهان آمده و آنها را قادر به "دیدن" خواهد کرد. 

محققان دانشگاه در حال ساخت یک عینک هوشمند هستند که از دوربینهای ریز و یک رایانه جیبی برای آگاه‌سازی کاربر از اجسام و افراد پیش رو استفاده می‌کند. این عینکها به نابینایان در جهت‌یابی در مراکز تجاری و ایستگاه‌های شلوغ قطار و مترو کمک کرده و حتی به آنها اجازه خواهد داد تا شماره اتوبوسها و تصاویر رایانه‌ای دستگاه‌های خودپرداز را "بخوانند".

این عینک‌های سبک و ارزان که تا سال ۲۰۱۴ به صورت گسترده در بازارهای جهانی عرضه خواهد شد، برای تمام نابینایان مناسب خواهد بود. افراد مسن مبتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا احتمالا بهره بهتر از این فناوری خواهند برد. تلاشهای قبلی برای ساخت چنین دستگاهی معمولا به عینکهای تیره بزرگ با دوربین‌ها و رایانه بزرگ ختم شده‌اند. اما پیشرفتهای بوجود آمده در فناوری بدین معنی است که می توان عینکهای بیونیکی با شباهت بسیار به عینکهای معمولی تولید کرد.

موضوع مهمتر این دستگاه، قیمت حدود ۱۵۰۰ دلاری آن است که این ابزار را مقرون به صرفه می‌کند. محققان آکسفورد اکنون مرحله تحقیقات خود را به پایان رسانده و در حال کار بر روی پیش ساخت این دستگاه هستند. آنها از شیشه‌های شفاف با عدسی‌های حامل دیودهای نوری کوچک و دوربینهای به اندازه سر سنجاق در گوشه قابهای این عینک استفاده کرده‌اند.

این دوربین‌ها به جمع‌آوری اطلاعات لازم برای چشمها پرداخته و آنها را با یک سیم به رایانه‌ای به اندازه گوشی همراه در جیب کاربر می‌فرستد. این رایانه سپس به پردازش اطلاعات و ساده‌کردن آن به شکل طرحهای نقطه‌ای می‌پردازد. ال‌ای‌دی‌های موجود در عدسی‌ها با این نقاط روشن شده و به کاربر اطلاعات اساسی را در مورد محیط اطراف می‌دهد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



موضوعات مرتبط: خبر گزيده
[ سه شنبه 19 ارديبهشت 1391 ] [ 7:25 بعد از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ نظر بدهید ]